22 юли 2010

Пълнени рулца от тиквичка

Съставки:
- 4 малки тиквички с отрязани крайчета
- 3-4 супени лъжици зехтин и още малко за поръсване
- 3-4 супени лъжици балсамов оцет
- 250 гр. сирене Рикота или друго крема сирене
- Прясно изцеден лимонов сок
- Шепа свежи листа от босилек, накълцани
- 50 гр. кедрови ядки, изпечени



Начин на приготвяне:
  1. Отрязваме по-дължина тиквчките като използваме белачка за зеленчуци. Поръсваме плоска чиния със зехтин и балсамов оцет и подреждаме тиквичките като гледаме да не се застъпват. Посипваме с още зехтин и балсамов оцет, покриваме чинията и оставяме да се маринова за 20 мин. в хладилника.
  2. Смесваме рикотата със сока от лимон, подправяме на вкус със сол и току що смлян черен пипер, добавяме нарязаните листа босилек и запечените на тиган до златисто кедрови ядки. Слагаме по една супена лъжица от сместа в началото на резен тиквичка и навиваме на руло. Подреждаме ги в чиния, напръскваме отгоре с още малко зехтин и балсамов оцет и сервираме.
Подходящи напитки: Узо, Анасонлийка, Бели вина (Шардоне, Совиньон блан, Ризлинг)

Няма коментари:

Публикуване на коментар